Sfeervol KERSTGALA Introdans voor jong en oud

Introdans danst van 26 t/m 29 december een feestelijk en sfeervol KERSTGALA. Twee kanten van kerst gaan hand in hand: sfeer en ingetogenheid naast vrolijkheid en feestgedruis. Na twee topstukken uit het repertoire van meesterchoreografen Jiří Kylián en Nils Christe presenteert de jonge generatie twee creaties waarin humor, dynamiek en een perfecte timing voorop staan.

KERSTGALA van Introdans gezien? Geef hierboven je sterren door!

INTRODANS KERSTGALA

Nederlandse première

Het werk van de jonge, internationaal veelgevraagde Zweed Alexander Ekman kenmerkt zich door een fantastisch gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Voor het eerst is nu tijdens het KERSTGALA van Introdans een van zijn eerste creaties in Nederland te zien, het aanstekelijke Swingle Sisters. Oorspronkelijk gemaakt voor het Internationale Choreografenconcours in Hannover, waar het meteen twee prijzen won.

Van Jiří Kylián wordt tijdens dit KERSTGALA Kinderspelen gedanst. Net als het beroemde schilderij van Pieter Brueghel de Oude toont de choreografie ogenschijnlijk onschuldig spelende ‘kinderen’. Maar wie verder kijkt, ziet dat hun spel de wereld van de volwassenen onder de loep neemt. In Kleines Requiem schetst choreograaf Nils Christe de verschillende fasen van rouw. ‘Sommige delen grijpen je echt naar de strot’, schreef een recensent. LUX tenslotte is een heerlijke ‘happy’ choreografie van de jonge danser en dansmaker uit het Introdans-tableau Laurent Drousie.

Boek je tickets


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.