Winnaars Dans Publieksprijzen 2012: Et Après en Nina Plantefève-Castryck!

De Dans Publieksprijzen 2012 zijn zaterdag 9 februari 2013 uitgereikt aan choreografe Isabelle Beernaert voor de voorstelling Et Après en aan de Belgische danseres Nina Plantefève-Castryck. Een Eervolle Vermelding ging naar De Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division uit Den Haag.

Winnaars Dans Publieksprijs 2012Thom en Rinus

Feestelijke avond

Na de voorstelling Hide and Seek van Iván Pérez ontving Bernadette Stokvis eerst van Marjolein de Jong, wethouder Cultuur van Den Haag, een stadspenning voor haar inzet als zakelijk directeur van Korzo. Daarna volgde een solo uit Duo Fragile van (genomineerde) danser Djurre Brouwer, begeleid door gitarist Matthias Kadar. MTV-presentatrice Anna-Alicia Sklias nam de avond over door de winnaars bekend te maken.

Prijs

De prijs voor de Favoriete Dansvoorstelling 2012 bestaat uit een inspirerende businesscoaching bij opleidingsinstituut de Baak ter waarde van € 1.500. De prijs voor de Favoriete Danser 2012 is een prachtige penseeltekening (over dans bij de Parijse Opera) van choreograaf/ontwerper Toer van Schayk. Ook staat van de Baak een uitnodiging open aan genomineerden voor een cursusprogramma.

Kiezen van de winnaars

De winnaars zijn gekozen op basis van massale stemmen en talloze ingestuurde teksten (ook om een giveaway te winnen). Hieruit bleek dat Et Après en Nina Plantefève-Castryck op de meeste mensen de meeste indruk hebben gemaakt. De Eervolle Vermelding is door de organisatie en partners Dans Publieksprijs gekozen op basis van aantal stemmen en bijzonder karakter van de productie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.