Erwin Olaf fotografeert balletdansers naar beroemde beelden Rodin

Erwin Olaf maakte geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin foto’s van dansers van Het Nationale Ballet. De fotoserie is te zien in het Groninger Museum.

Erwin Olaf en dansfotografie

Erwin Olaf (Hilversum, 2 juli 1959) is geen onbekende in de danswereld. Hij maakte eerder foto’s voor het Nederlands Dans Theater en campagnebeelden voor Het Nationale Ballet. Ook werkte hij samen met de toen veelgevraagd en vernieuwend fotograaf Hans van Manen.

De nieuwste dansfoto’s zijn vanaf 19 november in het Groninger Museum te zien als deel van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Voor wie Groningen wat ver weg is: de foto’s zijn ook te bewonderen in de nieuwe editie van het Groninger Museum Magazine.

De dansers op de foto’s

De geportretteerde dansers van Het Nationale Ballet zijn: Remi Wörtmeyer (eerste solist), Nadia Yanowsky (tweede solist), Anatole Babenko (grand sujet), Dario Elia, Clotilde Tran-Phat en Sandra Quintyn (allen corps de ballet).

Groninger Museum en Erwin Olaf

Het Groninger Museum heeft meer werk van Erwin Olaf en organiseerde in 2003 zijn solotentoonstelling Silver. De nieuwe serie vormt een aanvulling op de reeds bestaande collectie. Rachel Beaujean, hoofd artistieke staf van Het Nationale Ballet, wordt op vrijdag 13 januari 2017 geïnterviewd door de directeur van het Groninger Museum.

Wist je trouwens dat de Dansfoto van het Jaar 2016 is gestart? Kijk hier voor meer informatie!


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.