Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Arjan Spannenburg

Arjan Spannenburg dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Dit is zijn foto.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury een shortlist van genomineerden op, in februari is de winnaar bekend. De uitreiking vindt plaats tijdens het CaDance festival in het Korzo theater in Den Haag. Daar worden ook inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar 2016 tentoongesteld.

Over de foto van Arjan Spannenburg

De foto van Arjan Spannenburg toont Jillis Roshanali. Deze jonge danser (17) stond in 2016 in de lijst van 100 meest belovende talenten van Nederland. Nu studeert hij met behulp van onder andere een succesvolle voordekunst crowdfunding aan de The American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School (ABT/JKO) in New York. Jillis volgde eerder de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium en danste de hoofdrol in de musical Billy Elliot.

Benieuwd naar hoe het leven in New York is, zocht Arjan Spannenburg Jillis in oktober op en volgde hem om zijn dagelijkse activiteiten buiten de school vast te leggen. Arjan Spannenburg is als fotograaf onderzoekend naar de wereld waarin wij ons bewegen en ontwikkelen. Om weer te geven hoe hij deze wereld ziet, gebruikt hij een combinatie van documentaire en illustratieve fotografie. Ga naar de website van Arjan Spannenburg.

De volledige foto (klik voor groter formaat):

Meer informatie Aanmelden fotografen

 

Wist je dat binnenkort een Dansfotokalender 2017 verschijnt?


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.