Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Dimitri Valentijn

Dimitri Valentijn dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Dit is zijn inzending. Lees meer over zijn foto en bekijk deze op volledig formaat!

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury een shortlist van genomineerden op, in februari is de winnaar bekend. De uitreiking vindt plaats tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater in Den Haag. Daar worden ook inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar 2016 tentoongesteld.

Over de foto van Dimitri Valentijn

De foto valt onder de categorie Professionele Dansvoorstelling en is genomen tijdens de eindvoorstelling van de hbo-dansopleiding Lucia Marthas te Amsterdam.

‘Deze foto komt uit een serie van foto’s die ik die avond genomen heb. Ik had geluk dat ik na de pauze vanaf de zijkant ging fotograferen en zodoende niet alleen achter de coulisse meer documentair beeld kon maken maar ook dit beeld kon schieten.’

Dimitri Valentijn studeerde in 2012 aan de fotoacademie af en stond op de cover van New Dutch Talent 2013. Hij deed mee met de Bankgiro Loterij talent-expositie op Unseen Amsterdam. Ook won hij samen met drie andere fotografen het fotoverhaal 2015 van Vrij Nederland met zijn project over veteranen met PTSS. Valentijn: ‘Mijn fotografie is het liefst creatief en prikkelend maar vooral verhalend. Ik vind het leuk wanneer mensen drie keer moeten kijken om het verhaal of zelfs het beeld te begrijpen.’

Ga naar de website van Dimitri Valentijn

De volledige foto (klik voor groter formaat):

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

 

Wist je dat binnenkort de Dansfotokalender 2017 verschijnt?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*