Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Inge van Mill

Inge van Mill dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over haar foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Inge van Mill:

De foto valt onder de categorie Overig en is een foto uit een serie onder de titel Primary.

Inge van Mill:

‘Durven kwetsbaar te zijn is iets dat kinderen van jongs af aan wordt ontmoedigd. Kwetsbaarheid wordt beschouwd als een teken van zwakte in plaats van kracht. Emoties kun je beter niet uiten maar verbergen. Hierdoor raken mensen vervreemd van zichzelf en hun omgeving. Dansen biedt de mogelijkheid om jezelf te kunnen uiten en verlichten. Dans is eerlijk, open en puur. Ik was benieuwd hoe ik deze sensitiviteit in een foto kon vastleggen. Ik creëerde een omgeving in een primaire kleur, benieuwd wat deze specifieke kleur met de zintuigen van de dansers zou doen. Professionele dansers Jozefien Debaillie en Rubén Garcia Arabit volgden hun gevoelens en emoties, wat resulteerde in een expressieve beweging. De intieme en mystieke ontmoeting die ik vastlegde verraste mij.’

Over de fotograaf:

Inge van Mill (1976, Helmond) is bijna vijftien jaar actief als professioneel fotograaf. Voor diverse opdrachtgevers maakt ze journalistieke en documentaire fotoreportages en portretten, daarnaast creëert ze eigen foto-projecten. Kenmerkend voor haar stijl is dat vorm, inhoud en emotie zo samenvallen dat er een intrigerende gelaagdheid ontstaat.

Inge van Mill maakte kennis met fotografie op het Sint Lucas in Boxtel, Creative Community, waar zij in 1998 afstudeerde. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, richting fotografie, waar zij in 2002 afstudeerde in haar woonplaats Den Haag. Van Mill won in diverse categorieën prijzen bij de Zilveren Camera, de belangrijkste nieuwsfotoprijs van Nederland.

Van Mill haar fotografie kun je omschrijven als maatschappelijk betrokken. Zij is nieuwsgierig en geïnteresseerd en heeft de menselijke kant voorop staan. Voor haar is het belangrijk om zo dicht mogelijk de werkelijkheid te benaderen zoals zij die aanschouwt, daarom zijn haar foto’s niet gemanipuleerd maar genomen in het ‘juiste’ moment. Verdieping en verbinding staan centraal in haar fotografie.

Ga naar de website van Inge van Mill

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.