Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Naomi Modde

Naomi Modde dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over haar foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Naomi Modde:

De foto valt onder de categorie Overig.

Naomi Modde:

‘Dit beeld is een voorbeeld van zo een combinatie tussen esthetiek en inhoud. Een voorstelling waarin een goede vriendin van mij zich letterlijk en figuurlijk bloot geeft. Ze geeft me een kijkje in haar ziel, en neemt me via haar lichaamshoudingen op reis door haar verhaal. Na een moeizame en grijze periode in haar leven is ze nu toe aan een nieuw begin, en wil ze haar hoofd leeg maken en de toekomst tegemoet dansen. De last is van haar schouders waardoor ze zich weer licht voelt en vrij kan bewegen. Een intiem portret van Fay Bronsveld. Deze foto is onderdeel van een drieluik.’

Over de fotograaf

‘Sinds afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Met mijn eindproject (een handgemaakte leporello als Biografie van een huis) werd ik twee keer genomineerd en ik ben momenteel bezig het boek in productie te laten gaan. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance fotografe.

In mijn fotografie ben ik constant op zoek naar de onderlinge verbinding tussen mensen. In een wereld waar we voor mijn gevoel steeds individualistischer zijn gaan leven, probeer ik als visueel artiest de ontastbaarheden die ik om mij heen zie een gezicht te geven. Dit doe ik op een esthetische, maar ook op een inhoudelijke manier. Vaak werk ik seriematig omdat ik op die manier via beeld in meerdere lagen een verhaal kan vertellen. Mijn werk leent zich dan ook goed voor samenwerkingen met bijvoorbeeld schrijvers (boekomslagen), choreografen en theater of filmmakers (posters).’

Ga naar de website van Naomi Modde

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*