Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Alwin Poiana

Alwin Poiana dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over zijn foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Alwin Poiana:

De foto is genomen in de studio van ICK en toont een scène uit PARA | DISO Revisited van Emio Greco en Pieter C. Scholten. In deze voorstelling leggen 6 dansers hun weg af naar het paradijs in glitter kostuums van Clifford Portier.

Alwin Poiana:

‘Sinds 3 jaar werk ik samen met Emio Greco en Pieter C. Scholten. Het is een uitdaging om de essentie van hun werk vast te leggen en de boodschap van hun creaties door te geven in de media via fotografie. De schoonheid van het menselijk lichaam is altijd al een bron van inspiratie voor me geweest. Door samen te werken met ICK en BNM, is een ander facet toegevoegd aan mijn werk: beweging (het bewegende lichaam), het lichaam in opstand. Emio Greco en Pieter C. Scholten hebben me meegenomen op een fysieke en mentale reis die me inzicht en kennis als het gaat om bewegingstaal en de potentie van het dansende lichaam. Hun werk werd een deel van mijn werk en vice versa.’

Over de fotograaf

Alwin Poiana is geboren in Roemenië en opgegroeid in Duitsland, hij studeerde bedrijfskunde en studeerde af met een Master op dat gebied. Daarna besloot hij zich aan te melden voor het oriëntatie jaar aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij fotografie ontdekte. Sinds 2013 werkt hij samen met ICK en Ballet National de Marseille (BNM).

Ga naar de website van Alwin Poiana

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.