Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Bart Grietens

Bart Grietens dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over zijn foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Bart Grietens:

De foto valt in de categorie Professionele Dansvoorstelling en is genomen tijdens You see green, I say grey van MAN || CO tijdens Over het IJ Festival 2016.

Over de fotograaf

Bart Grietens (1982, Mechelen, B) is fotograaf. In 2007 studeerde hij af in fotografie aan de Sint-Lukas Kunsthogeschool Brussel. Sinds 2004 is hij zich gaan specialiseren in dans- en theaterfotografie. Zo werkte hij met grote gezelschappen, van KVS tot Jan Fabre/Troubleyn en is hij al 10 jaar de huisfotograaf van P.A.R.T.S., de internationale vermaarde hedendaagse dansschool in Brussel. De laatste jaren is hij zich meer gaan toeleggen op portretfotografie. Zo maakt hij veel portretten voor de culturele sector. In eigen reeksen probeert hij steevast het kwetsbare van de geportretteerde te tonen. Bart woont en werkt in Amsterdam, maar werkt veel in België, IJsland en Israël.

Ga naar de website van Bart Grietens

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.