Dansfoto van het Jaar 2016

De derde Dansfoto van het Jaar 2016-verkiezing is een feit! Fotografen sturen een dansfoto in en laten zien hoe bijzonder dansfotografie is.

Dansfoto van het Jaar 2016

Dans is een bijzondere kunstvorm en dansfotografie ook. Om het werk van dansfotografen te belichten wordt daarom de Dansfoto van het Jaar-verkiezing gehouden. Na twee succesvolle, opeenvolgende edities volgt nu de Dansfoto van het Jaar 2016.

Hoe werkt het?

  • Fotografen kunnen voor 1 januari 2017 een dansfoto insturen in twee categorie├źn: 1) Professionele Dansvoorstelling, en 2) Overig.
  • De foto dient in 2016 genomen te zijn door een in Nederland werkzame fotograaf.
  • Een vakjury maakt in de eerste week van januari een voorselectie van genomineerden.
  • De shortlist is in de tweede week van januari bekend.
  • Het publiek stemt vanaf de tweede week van januari op de genomineerden.
  • De winnaar ontvangt op 4 februari de Dansfoto van het Jaar-award na de voorstelling PARA|DISO van ICK in Theater aan het Spui.

Nieuw: de tentoonstelling Dansfoto van het Jaar

cadance festival

Nieuw deze editie is een tentoonstelling van ingezonden foto’s. Tijdens het CaDance festival van 27 januari t/m 12 februari in Theater aan het Spui en het Korzo Theater in Den Haag zijn deelnemende foto’s te bezichtigen. 

Dansfoto en Danspublieksprijs

De Dansfoto van het Jaar is onderdeel van de Danspublieksprijs. Voorheen werd de winnaar van de Dansfoto van het Jaar tegelijkertijd met de Danspublieksprijs uitgeroepen. Nu wisselen de twee prijzen zich af. De uitreiking Dansfoto van het Jaar 2016 vindt begin 2017 plaats, de Danspublieksprijs geldt over danskalenderjaar 2017 en wordt begin 2018 uitgereikt.

Overzicht inzendingen Genomineerden 2016

 

De uitreiking van eerdere Danspublieksprijzen is mede mogelijk gemaakt door onder andere (swipe op logo op mobiel):

[logo-slider]

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.