Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Jochem Jurgens

Jochem Jurgens dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over zijn foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Jochem Jurgens:

De foto valt onder de categorie Professionele Dansvoorstelling en is gemaakt tijdens de voorstelling Howl op zondag 9 oktober in Centre Ceramique (Maastricht) tijdens de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen 2016. Howl is een talkshow, een dansvoorstelling en een concert waarin de makers op zoek gaan naar de betekenis van identiteit op de grens tussen fictie en werkelijkheid. Choreograaf Amos Ben-Tal werkt voor deze multidisciplinaire voorstelling samen met popmuzikant en dichter Spinvis. Met interviews, beweging, poëzie en live muziek maken ze een reis door het onderbewustzijn van hun gasten. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteerden ze een unieke voorpremière. De voorstelling werd tijdens het festival bekroond met de Dioraphte Dansprijs.

Over de fotograaf:

‘Sinds 2002 ben ik werkzaam als theaterfotograaf. Ik fotografeer het liefst mensen. Of het nu gaat om eigen werk, portretfoto’s of scenefotografie. Daarom vind ik in een foto de blik ook zo belangrijk. Het is de blik die een foto menselijk maakt. Als de blik niet goed is, dan is de foto mislukt.’

Ga naar de website van Jochem Jurgens

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.