Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Chantal Rison

Chantal Rison dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over haar foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Chantal Rison:

‘Voor mijn eindserie bij Statief wilde ik graag iets maken wat ik nog niet eerder had gedaan. Waar het bij mijn portretten vaak draait om puurheid, schoonheid en kwetsbaarheid wilde ik dit keer beelden gaan maken waar het vooral draait om de beweging. Ik wilde graag laten zien hoe ‘mijn’ prachtige danseres haar emoties vanuit de muziek vertaalt. Haar prachtige bewegingen heb ik vastgelegd op een manier die de niets veranderde aan haar vloeiende essentie, zacht en betoverend….

Ga naar de website van Chantal Rison

Klik op de foto voor een volledige weergave:

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.