Inzending Dansfoto van het Jaar 2016: Fenna van der Vliet

Fenna van der Vliet dingt mee naar de titel Dansfoto van het Jaar 2016. Lees meer over haar foto en bekijk deze op volledig formaat.

Tot 1 januari 2017 kunnen fotografen een dansfoto insturen voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. In januari stelt een jury bestaande uit Petrovsky & Ramone en de Cubaanse fotograaf Gabriel Davalos een shortlist van genomineerden op, daarna kan het publiek stemmen. Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn de foto’s te zien tijdens het CaDance festival in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt.

Over de foto van Fenna van der Vliet:

De foto valt onder de categorie Professionele Dansvoorstelling en is het publiciteitsbeeld van de voorstelling Ignite van choreograaf Shailesh Bahoran, een productie van ISH Dance Collective.

Fenna van der Vliet:

‘Deze foto heb ik gekozen omdat dit beeld een allesomvattende weergave is, van waar de voorstelling over gaat. Qua compositie en inhoud. De dans en het beeld hebben beide flow en vertraging wat samenkomt met explosiviteit en snelheid. De energie die aanwezig is bij de dansers individueel en ook in reactie op elkaar, komt eveneens in het beeld sterk naar voren.’ 

Ga naar de website van Fenna van der Vliet

De volledige foto (klik voor groter formaat):

 

Meer informatie Aanmelden fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*