Joeri Dubbe wint met Infant 3 dansprijzen

De solo Infant van de Nederlandse choreograaf Joeri Dubbe won drie keer de 1ste prijs tijdens de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart. Dubbe en danseres Sarah Murphy wonnen in de categorieën: beste choreografie, beste performer (Sarah Murphy) en video dance prize. Onderaan een interview.

Infant van Joeri Dubbe

Joeri Dubbe maakte de solo als voorstudie voor zijn nieuwste productie Infant, die vanaf 23 april langs theaters in Nederland toert. Dubbe is een succesvol choreografietalent uit het productiehuis van Korzo. De jonge choreograaf maakte de solo Infant eerder al speciaal voor danseres Sarah Murphy, voor het CaDance Festival in 2015. De solo gaat over een zoektocht naar de puurheid van het kind in onszelf. ‘De onbevangen blik waarmee een kind naar de wereld kijkt.’ Voor zijn verdere onderzoek voegde Dubbe danseres Carolina Mancusco toe: zo ontstaat een trio dat in de magische maar ook wrede wereld van een kind duikt.

Joeri Dubbe

Het talent van Joeri Dubbe blijft dus opvallen. Hij won in 2011 de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen, in 2012 de prestigieuze BNG Bank Prijs voor Nieuwe Theatermakers, in 2014 de Scapino Productieprijs en nu prijzen op de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart. Dubbe heeft dan ook een gedegen achtergrond: hij begon zijn danscarrière bij het Nationale Ballet, waar hij vier jaar lang danste, om vervolgens de overstap te maken naar Nederlands Dans Theater 2. Hij leerde het vak van de beste: zoals choreografen Ohad Naharin, Lightfoot & Leon en Jiří Kylián.

Interview

Isabella Zijp interviewde Dubbe in 2012 voor Danspubliek. Geheel in stijl natuurlijk: net iets anders, en met gebruik van technologie. Dat werd een interview op Prezi: een in 2012 nieuw platform dat grafisch presentaties weergeeft.

Bekijk het interview hier:

Speellijst:

za 23 apr,20.30 Amersfoort De Lieve Vrouw lievevrouw.nl

vr 29 apr, 20.30 Den Haag Korzo theater korzo.nl

za 7 mei, 20.30 Purmerend Theater De Verbeelding theaterdeverbeelding.nl

ma 9 mei,20.00 Utrecht Theater Kikker theaterkikker.nl

di 10 mei, 20.30 Haarlem Toneelschuur toneelschuur.nl

wo 11 mei, 20.30 Eindhoven Parktheater parktheater.nl

do 12 mei, 19.00 Rotterdam Rotterdamse Schouwburg rotterdamseschouwburg.nl

zo 15 mei, 19.30 Theater Heilbronn (Duitsland) theater-heilbronn.de

vr 20 mei, 20.30 Leiden Theater Ins Blau theaterinsblau.nl

wo 25 mei, 20.30 Arnhem Stadstheater arnhemsepodia.nl

do 26 mei, 20.30 Groningen Grand Theatre grandtheatregroningen.nl

di 31 mei, 20.30 Amsterdam Theater Bellevue theaterbellevue.nl

Of kijk hier voor meer informatie


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.