interview Ann Van den Broek
Interviews

Interview Ann Van den Broek en Marcus Azzini

Interview Ann Van den Broek (WArd/waRD) en regisseur Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) op film. Zij ontmoetten elkaar in 2011 voor de nieuwe productie LIstEn & See (LIES).

Interview Ann Van den Broek en Marcus Azzini

‘De voorstelling is een soort darkest hour van de mens die iets onder ogen moet zien.’

Voor Danspubliek gingen in 2011 dansjournalist Gerard Mosterd en filmer Leo van Emden op pad naar Arnhem voor een gesprek met Ann Van den Broek en Marcus Azzini.

In LIstEn & See (LIES) ontmoeten choreograaf Ann Van den Broek (WArd/waRD) en regisseur Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) elkaar. Dat juist deze twee makers samenwerken is geen toeval: de choreografieën van Van den Broek bezitten theatrale kracht, zijn dramatisch in gevoel en inhoud. En het theater van Azzini ontleent zijn zeggingskracht aan de onconventionele combinatie van beweging, beeld en tekst.

In LIstEn & See gaan woorden en lichamen elkaar te lijf. Met een keihard verlangen rennen ze op elkaar in. Weer en weer en weer. Angst overwinnend. Met duizend uitgestrekte armen en over zichzelf heen vallende woorden zoeken zij. Om eerlijk te worden over wat ze voelen, om eerlijk te worden over wat ze denken. Om één gedachte te dragen, waarin gedachte en gevoel samenvallen. In een alomvattende omhelzing die knelt en steunt, bijeenhoudt en beklemt.

meer informatie over Toneelgroep Oostpool
meer informatie over WArd/waRD

Dit interview is tot stand gekomen dankzij Gerard Mosterd, Leo van Emden en Toneelgroep Oostpool.

Danspubliek dankt Leo van Emden voor camerawerk en montage, Gerard Mosterd voor interview en Toneelgroep Oostpool en WArd/waRD voor het gebruik van foto- en filmmateriaal. © 2011 Alle rechten voorbehouden.

Update:

Ann Van den Broek viert in 2016 in het weekend van 1 april in het Korzo theater het 15-jarig jubileum van haar gezelschap WArd/waRD. Lees meer over dit jubileumweekend.

avatar
  Meld je aan  
Abonneren op