Another Kind of Blue verbluft Britain’s Got Talent

Gebeurde er net wat er gebeurde? Met open mond keek de jury van Britain’s Got Talent naar Another Kind of Blue van de Nederlandse choreograaf David Middendorp. 

Another Kind of Blue

In 2014 al maakte David Middendorp furore met zijn Blue Journey: een combinatie van moderne dans met moderne technologie. Daaruit ontstaat een wisselwerking tussen live performance en virtuele dans. Jurylid Howard Stern na een optreden in America’s Got Talent: ‘I believe we have been Middendorfed. It is the best dance ever in the show.’

En nu flikt Middendorp het weer in Britain’s Got Talent. Waarom zijn jullie hier, vraagt jurylid Simon Cowell. ‘Om deel uit te maken van de geschiedenis van Britain’s Got Talent‘, antwoordt danser Antonino Milazzo uit Rotterdam.

David Middendorp studeerde dans aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Rotterdamse Dansacademie. Hij won een beurs van Stichting Dansersfonds ’79, waarmee hij drie maanden kon studeren aan de Juilliard School in New York. Daarna danste hij bij Introdans, het Saarländische Staats Ballet, en bij BalletTheater München. Sinds 2004 werkt David als freelance choreograaf, vanuit het Korzo theater in Den Haag. Met diverse producties toert hij ook door Nederland.

In Another Kind of Blue zie je dansers Antonino Milazzo en Violet Broersma, met assistentie van Madeline Harms en Davide Cocchiara. Let op, want het gegil is niet van de lucht!

Nu Britain’s Got Talent nog winnen en optreden voor de Britse Royal Family, is de wens van de bescheiden David Middendorp.


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.