Arjan Spannenburg winnaar Dansfoto van het Jaar 2016!

Op zaterdag 4 februari reikte festivaldirecteur Leo Spreksel tijdens het CaDance festival de Dansfoto van het Jaar 2016-award uit aan fotograaf Arjan Spannenburg.

Winnaar Dansfoto van het Jaar 2016

Fotograaf Arjan Spannenburg is winnaar van de Dansfoto van het Jaar 2016.  De foto van danser Jillis Roshanali in New York ontving de meeste stemmen, vergezeld van enthousiaste reacties. Een greep hieruit:

‘Krachtige foto die een gevoel van vrijheid uitstraalt.’

‘Het contrast van de elegantie van de danser en de ‘harde’ stad is heel sterk.’

‘Deze foto laat een mooie combinatie zien van het leven in een bruisende stad en een dansende persoon die van deze stad geniet. Een geweldige weergave van een dans.’

Winnaar, shortlist, jury

De foto van Arjan Spannenburg was een van vier genomineerde foto’s uit de shortlist van een jury. Die jury bestond dit jaar uit image making duo Petrovsky & Ramone, de Cubaanse dansfotograaf Gabriel Davalos, en Alexander van der Linden, winnaar van de Dansfoto van het Jaar 2015. Het publiek kon in januari op de genomineerden stemmen via Danspubliek.nl. Van de 1.000 ontvangen stemmen kwam Arjan Spannenburg als overtuigd winnaar uit de bus.

Uitreiking en tentoonstelling

Na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK vond in het Theater aan het Spui een feestelijke uitreiking plaats. De foto’s van Arjan Spannenburg en genomineerden Michiel Goudswaard, Moon Saris en Olympe Tits, zijn nog tot 13 februari te bewonderen in het Korzo theater, een van de festivallocaties van CaDance. Op de social walls zijn alle inzendingen te zien in beide theaters.

De uitreiking van de Dansfoto van het Jaar 2016 werd mede mogelijk gemaakt door CaDance/Korzo en Flexicon awards. Sfeerfoto’s op deze pagina zijn van Rob Hogeslag.

Genomineerden 2016

Alle inzendingen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.