9 weetjes over de nieuwe Ballerina film die je met kerst kunt zien

Kerst 2016 komt de nieuwe Ballerina film uit. Met onder andere de stem van Maddie Ziegler, bekend van de Chandelier dansvideo van Sia.

Het verhaal in de Frans-Canadese Ballerina film speelt zich af in 1879, het jaar dat Edison patent aanvraagt voor de gloeilamp. Het weesmeisje Félicie droomt ervan ballerina te worden aan het ballet van de Parijse Opera.

Wat valt op aan de nieuwe Ballerina film?

  • Ballerina is een animatiefilm, van regisseurs Eric Summer en Éric Warin.
  • De stem van Félicie is in de Engelse versie ingesproken door Elle Fanning, de zus van Dakota Fanning (bekend van de film I am Sam).
  • De stem van de huisbewaarster bij de Parijse Opéra is van Carly Rae Jepsen, de Canadese zangeres bekend van onder andere de hitsong Call Me Maybe.
  • Aurélie Dupont en Jérémie Bélingard zijn aangetrokken voor de choreografie in de film. Aurélie is in het echte leven getrouwd met Jérémie. Hij is sterdanser bij de Parijse Opera. Zij was dat ook maar is sinds dit seizoen directeur van het beroemde balletgezelschap.
  • Eerder zwaaide Benjamin Millepied de scepter bij de Parijse Opera. Dat was echter van korte duur. De echtgenoot van actrice Natalie Portman (bekend van de film Black Swan) kon naar zijn idee niet snel genoeg het eeuwenoude instituut naar zijn hand zetten.
  • Dans en film gaan al een tijd goed samen. Zo won de documentaire Dancer over danser Sergei Polunin (bekend van de razendpopulaire dansvideo Take Me to Church van Hozier) onlangs de Nederlandse Parool Film Fest prijs.
  • In 2015 kwam een documentaire uit over dansfenomeen Misty Copeland genaamd A Ballerina’s Tale. Maar ook Hollywood heeft plannen voor een film over de echte topballerina.
  • Parijs is in als filmstad. Ballerina speelt zich af in juist deze stad. Net als de familiefilm Madeline over het weesmeisje met dezelfde naam of de animatiefilm Ratatouille.
  • Ook de tekenfilm Angelina Ballerina gaat over een danseres die ervan droomt een prima ballerina te worden. Dat was gebaseerd op een kinderboek van Katharine Holabird uit 1983.

Aanrader?

Of de nieuwe Ballerina film danstechnisch helemaal goed in elkaar zit is nog de vraag. Het weesmeisje Félicie komt bijvoorbeeld zonder enige opleiding terecht in de studio’s van de Parijse Opera en staat vervolgens zonder spitzen op haar tenen.

Toch zal de nieuwe Ballerina film een prachtig idee zijn voor de kerst! Wat denk jij: gaan?

Update

Igone de Jongh spreekt de stem in van Odette, de vrouw die Félicie onder haar hoede neemt. Naast Igone de Jongh bestaat de Nederlandse stemmencast uit Pip Pellens, Pim Wessels, Buddy Vedder en Robin Martens. Allen waren deelnemers aan het programma Dance Dance Dance waar Igone de Jongh jurylid is.

Bekijk hier alvast de Engelstalige trailer:


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.