Bekendmaking winnaar Dansfoto van het Jaar 2016 tijdens CaDance

Op zaterdag 4 februari maakt tijdens CaDance festivaldirecteur Leo Spreksel de winnaar bekend van de Dansfoto van het Jaar 2016. Dat vindt plaats na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK.

Alle stemmen zijn binnen en worden beoordeeld en geteld. Het zijn er maar liefst 1.000! Veel lovende reacties ook op de vier genomineerde foto’s. Een kleine greep eruit:

‘Gebruik van schaduw en compositie is uitzonderlijk, er zit ook veel dynamiek in de foto met contrast van de vloeiende rok, met de scherpe lijnen van de achtergrond’ (over de foto van Olympe Tits).

‘Prachtige compositie met de tegengestelde lijnen van het licht, de rand en de danseres. Een heel krachtig en toch ontroerend beeld’ (over de foto van Michiel Goudswaard).

‘Wat een dynamiek en sfeer in de foto. De lijnen zijn perfect. En een heel originele invalshoek in de dansfoto’s’ (over de foto van Arjan Spannenburg).

‘De enorme versterking van dans en de omgeving is geweldig vastgelegd’ (over de foto van Moon Saris).

Jury, stemmen, winnaar

Een jury bestaande uit image making duo Petrovsky & Ramone, de Cubaanse dansfotograaf Gabriel Davalos en Alexander van der Linden, winnaar van de Dansfoto van het Jaar 2015, stelde uit bijna dertig inzendingen een shortlist op. Daar kon tot 1 februari op gestemd worden. Nu gaat het erom spannen wie uiteindelijk de Dansfoto van het Jaar 2016 maakte!

Uitreiking

De voorstelling PARA | DISO Revisited begint om 21:00 in Theater aan het Spui in Den Haag. Wil je er ook bij zijn? Bestel hier je kaarten


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.