CaDance festival brengt kunst en kunst van het kijken samen

The Art of Seeing is het thema van het CaDance festival dat van 27 januari t/m 12 februari 2017 plaatsvindt. Het festival biedt ruim baan aan dans en het publiek.

Een kunstwerk wordt voltooid door de ervaring van het publiek, stelt Leo Spreksel, artistiek directeur CaDance. Want wat is een dansvoorstelling zonder toeschouwers? Het is dankzij de renaissance dat de kunst zich meer bewust werd van het publiek. De Mona Lisa kijkt de toeschouwer aan, de afgebeelde persoon kijkt naar de kijker. Met het thema The Art of Seeing faciliteert CaDance daarom een andere rol voor de dans en het publiek. Door mee te praten, te luisteren, te schrijven en ervaringen te delen.

Programma

Tijdens het festival zijn er arrangementen, diners met makers, Supercolleges, Lecture Demonstrations, publieksgesprekken en nog veel meer. Maar bovenal zijn er maar liefst 24 dansproducties waarvan 15 premières.

Tentoonstelling

Extra leuk is de tentoonstelling van de Dansfoto van het Jaar, die voor het eerst plaatsvindt. Tijdens het gehele festival zijn inzendingen voor de verkiezing te zien in Theater aan het Spui en het Korzo theater. De winnaar wordt op 4 februari na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui bekendgemaakt. 

Lees de brochure van CaDance

Lees meer over de Dansfoto van het Jaar 2016

Bekijk inzendingen van de Dansfoto van het Jaar 2016


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.