Dit zijn alle dansprijzen in Nederland. Wie verdient er een?

Er is een indrukwekkend aantal dansprijzen in Nederland. We zetten ze allemaal op een rijtje. 

Dansprijzen in Nederland

De eerste dansprijs van het seizoen is uitgereikt! Young Gyu Choi van Het Nationale Ballet werd op 12 september de Alexandra Radius Prijs toegekend vanwege zijn verbluffende techniek en veelzijdige toneelpersoonlijkheid. (Zie de foto hierboven van Michel Schnater.)

Op 13 november wordt in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix de Prijs van Verdienste 2017 uitgereikt aan Anna Tsygankova, eerste soliste bij Het Nationale Ballet. Timothy van Poucke, tevens danser (élève) bij Het Nationale Ballet en Kim van der Put (Introdans) ontvangen de aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds ’79. Choreograaf Stephen Shropshire ontvangt de Speciale Prijs. De feestelijkheden vinden plaats tijdens het Nederlands Balletgala in het DeLaMar Theater, Amsterdam.

We zetten alle dansprijzen op een rijtje:

Topdans in Nederland

Een indrukwekkend aantal prijzen dus! En dat is maar goed ook, want de danssector verdient het. Nederland kent immers prachtige dansers, zeer getalenteerde choreografen en personen die zich hun hele leven lang enorm voor dans inzetten.

(Foto’s boven: Michael Schnater, Marc Haegeman.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.