Free To Move dansgala met choreograaf en prinses

Aan de dansvoorstelling Free To Move 2016 leveren Jiří Kylián en Prinses Beatrix een eigen bijdrage. De choreograaf studeerde een solo in, de prinses woont het dansgala bij.

Free To Move: uniek dansgala

Op 1 september 2016 bezoekt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden het dansgala Free To Move in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De formule van het gala is bekend: bijna alle grote dansgezelschappen zijn te zien voordat ze het komende seizoen in het theater staan. En de top van de Nederlandse dans zet zich belangeloos in voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De opbrengst van de avond komt immers ten goede aan onderzoek naar spierziekten.

Hoogtepunten van dans

Het belooft een avond vol hoogtepunten te worden met extra aandacht voor het 60-jarig bestaan van het fonds. Choreograaf Jiří Kylián (hier een recent interview over zijn fotoinstallatie) studeerde speciaal ter gelegenheid van het jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds en als bescheiden eerbetoon aan Prinses Beatrix een fragment van A Way A Lone met dansers van Codarts Rotterdam in. Ook Kyliáns muze, Sabine Kupferberg – voor wie A Way A Lone oorspronkelijk werd gecreëerd – was bij dit bijzondere proces met de jonge dansers betrokken.

Wie zijn er nog meer te zien?

Bijna alle grote dansgezelschappen: Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Codarts Rotterdam en Conny Janssen Danst. Een avond boordevol topdans dus waarbij de opbrengsten van de kaartverkoop ook nog eens naar een goed doel gaan!

Dans en spierziekten

Ook de Danspublieksprijs en de Dansfoto van het Jaar steunden dit jaar het Prinses Beatrix Spierfonds. Over de connectie dans en het Prinses Beatrix Spierfonds zegt directeur Jan-Ite de Ruijter het volgende:

“Het verschil tussen dansers en mensen die een spierziekte hebben, kan bijna niet groter zijn. Dansers voeren een dagelijkse overwinningsstrijd, ze willen het maximale uit hun lichaam halen. Mensen met een spierziekte voeren helaas een hele andere, ongelijke strijd met hun lichaam. En die tegenstelling grijpen we aan om door middel van dans spierziekten onder de aandacht te brengen.”

Lees meer over Free To Move op de website van partner Holland Dance of boek hier direct je tickets


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.