Dit zijn de genomineerden voor de Dansfoto van het Jaar 2016

Meer dan 25 fotografen stuurden een foto in voor de verkiezing Dansfoto van het Jaar 2016. Een jury maakte een voorselectie. Hier is de shortlist!

Inzendingen en shortlist

Vanaf november 2016 konden fotografen een dansfoto insturen in twee categorieën: Professionele Dansvoorstelling en Overig. Van dertig inzendingen maakte een jury een voorselectie. De jury bestaat uit image making duo Petrovsky & Ramone, de Cubaanse dansfotograaf Gabriel Davalos en Alexander van der Linden, winnaar van de Dansfoto van het Jaar 2015. De shortlist van 4 foto’s dingen mee voor één titel: Dansfoto van het Jaar 2016.

Dansfoto van het Jaar is Danspublieksprijs

De Dansfoto van het Jaar is een publieksprijs. Dat betekent dat het publiek tot 1 februari 2017 kan stemmen op de shortlist. De foto met de meeste stemmen en een goede motivatie bij het stemmen, wint. Alle reacties en stemmen tellen mee.

Uitreiking op 4 februari

De winnaar van de Dansfoto van het Jaar 2016 wordt op 4 februari 2017 bekendgemaakt. De uitreiking van de Dansfoto-award vindt plaats na de voorstelling PARA | DISO Revisited van ICK in Theater aan het Spui in Den Haag. De voorstelling is onderdeel van het CaDance festival. (Bestel hier je kaarten.)

Tentoonstelling

Van vrijdag 27 januari t/m zondag 12 februari 2017 zijn inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar 2016 ook te zien tijdens het CaDance festival. Centraal bij deze editie van het tweejaarlijkse festival staat de rol van het publiek en de ervaring van kunst. In festivallocaties Theater aan het Spui en het Korzo theater in Den Haag kan het publiek de dansfoto’s bewonderen.

Inzendingen

Je kunt hier alle inzendingen voor de Dansfoto van het Jaar 2016 bekijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.