Nog een toptalent naar Het Nationale Ballet: Michele Esposito

Michele Esposito, winnaar van de prestigieuze Prix de Lausanne, komt naar Het Nationale Ballet. En hij kon kiezen uit contracten bij de beste internationale dansgezelschappen!

Winnaars en wereldsterren

De Italiaanse balletdanser Michele Esposito won in februari de gouden medaille tijdens de Prix de Lausanne 2017. Dat betekent automatisch dat je je met de wereldtop kunt meten. Want veel betere prijzen in de danswereld zijn er niet. Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet: ‘Als je kijkt naar de Prix de Lausanne winnaars van de afgelopen dertig jaar, het zijn stuk voor stuk wereldsterren geworden.’

Naar de Junior Company

Dezelfde Ernst Meisner kan in zijn handen wrijven. Want Michele Esposito gaat in augustus naar de Junior Company van Het Nationale Ballet. Een aanwinst dus. Meisner: ‘Hij is een mooie, goed getrainde danser die goed kan draaien en goed kan springen, maar hij is ook al in staat om een verhaal te vertellen op het podium en dat is bijzonder.’

En Michele is pas 17!

Naast de hoofdprijs, een gouden medaille en een stipendium van €15.000,-, ging de Italiaan er in Lausanne ook in twee van de vier overige categorieën met de winst vandoor. Wie is die jonge danser?

Michele Esposito

Michele komt uit het stadje Aversa, vlakbij Napels. Hij begon met dansen toen hij drie jaar oud was. Zoals zovelen voor hem, met zijn zus. Al snel raakte hij onder de indruk van idolen als Mikhail Baryshnikov en Carlos Acosta. Op zijn elfde volgde hij een dansopleiding in Zürich. In hetzelfde land waar hij nu de hoogste dansprijs won.

Prix de Lausanne

De Prix de Lausanne is sinds de oprichting in 1973, een jaarlijkse competitie voor jonge dansers in de leeftijdscategorie van 15 tot 18 jaar. Doel van de competitie is om de grootste jonge ballettalenten ter wereld te ontdekken, te promoten en te ondersteunen. Winnaar van de gouden medaille 2017 Michele Esposito blonk volgens de jury uit door zijn hoge artistieke en technische niveau.

Seizoen 2017-2018

In het nieuwe dansseizoen na de zomer zal Michele Esposito te zien zijn in voorstellingen van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Lees hier meer over het gezelschap.

Beach time???

A post shared by Michele Esposito (@michele.esposito99) on

 

Foto bovenaan: Gregory Batardon

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.