Oleg Ivenko speelt Nureyev in The White Crow van Ralph Fiennes

De Russische danser Oleg Ivenko speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm The White Crow van regisseur Ralph Fiennes. Waarom Oleg Ivenko?

De foto bij dit artikel zegt eigenlijk al genoeg. Oleg Ivenko lijkt op Nureyev. Maar hij kan ook geweldig dansen.

Oleg Ivenko danst bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland. Hij won meerdere prijzen op internationale competities. Wie ook in The White Crow speelt is Sergei Polunin. Deze balletster speelt opvallend genoeg niet de hoofdrol. Toch maakt hij furore als danser en is hij langzaam bezig met een carrière in Hollywood.

The White Crow

Ralph Fiennes, bekend als acteur in The English Patient en Schindler’s List, neemt de regie op zich van The White Crow. De film moet vooral de dierlijke of ruwe schittering van de legendarische danser Rudolf Nureyev weerspiegelen. Hoe hij overliep naar het Westen en de Nouvelle Vague ontdekte. Een slotscène op vliegveld Le Bourget benadrukt de impact van zijn sprong naar vrijheid. Een gebeurtenis die goed uitkwam voor propaganda-doeleinden tijdens de Koude Oorlog.

The White Crow wordt deze zomer gefilmd St. Petersburg en Parijs, met opnames in het beroemde Mariinsky Theater en het Palais Garnier.


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.