Red Sparrow: Jennifer Lawrence trekt dansschoenen (opnieuw) aan

In de nieuwe film Red Sparrow kun je Jennifer Lawrence zien als danseres. Maar ze krijgt daar hulp bij. En niet van de minsten.

Eerder schitterde Jennifer Lawrence in de film Silver Linings Playbook. De vonken vlogen er toen vanaf in de dansscènes met acteur Bradley Cooper. Ze won er een Oscar voor (Best Performance by an Actress in a Leading Role). Red Sparrow is echter geen dansfilm. Verwacht dus geen Black Swan-achtige toestanden, de duistere dansfilm waarvoor sterspeler Natalie Portman ook een Oscar ontving (!).

Over Red Sparrow 

Red Sparrow is een spionagefilm. Lawrence speelt een Russische spionne, een ‘sparrow’ die tegen haar wil in gerecruteerd wordt om mannen te verleiden. De film wordt geregisseerd door Francis Lawrence: geen familie van Jennifer, maar wel de regisseur van The Hunger Games-films waarin Jennifer ook uitblonk. Films met dans waarin Rusland een vijandig land is, kennen we trouwens nog uit het verleden. Uit de tijd dat dansers overliepen naar het Westen. Zoals Mikhail Baryshnikov.

Maar tijden veranderen, en wie weet of Rusland nog de vijand is. In Red Sparrow in ieder geval nog wel.

Wat gaat Jennifer dansen in Red Sparrow?

Daar is nog niet veel over bekend. Een ding staat wel vast: Jennifer heeft een ‘dance double’. Dat wil zeggen een body double (iemand anders) in de dansscènes. En dat is niemand minder dan sterdanseres van het American Ballet Theatre: Isabella Boylston, zie Instagram-foto onder (kan even duren met laden).

 

Nog meer weetjes?

Jazeker. Met wie Jennifer (of Isabella) danst. Dat is de bad boy van ballet en aanstaande bad boy van Hollywood, Sergei Polunin. Kijk hem dansen in deze video.

De choreografie is in uiterst bekwame handen van Justin Peck. Van hem was werk te zien bij Het Nationale Ballet. Peck weet ook goed om te gaan met spannende dans op film. Het bewijs hiervoor zie je in de video hieronder!

And action!

Met alle mooie namen, zoals co-acteur Jeremy Irons, is het altijd nog afwachten of de film echt goed wordt. Maar Red Sparrow is alvast iets om naar uit te kijken. De film komt eind 2017 uit. Opnames in Boedapest zijn alvast begonnen!


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.