Nieuwe balletster ontdekt in Hollywood: Sergei Polunin

Ook op dansers heeft Hollywood een enorme aantrekkingskracht. Sterdanser Sergei Polunin tekent voor twee films: met Jennifer Lawrence en Johnny Dep. 

We kennen Sergei natuurlijk van de video Take Me to Church van Hozier, waar de getalenteerde en getatoeëerde balletdanser in een licht buitenhuis een geweldige solo danst. Goed voor 16 miljoen kijkers op YouTube.

De James Dean van de danswereld

Op 23-jarige leeftijd verliet Polunin een van de meest prestigieuze balletgezelschappen ter wereld: The Royal Ballet. En niet omdat hij niet hogerop kwam: Sergei was nota bene principal dancer! Maar de in Oekraïne geboren ster raakte gefrustreerd door te weinig vertrouwen en te weinig beloning. Zijn dansschoenen hing hij aan de wilgen.

Toen kwam de dansvideo (zie boven). Sommigen zien dat Sergei die niet op zijn gebruikelijke niveau uitvoert: wellicht vanwege een gebrek aan consistente training. Niet veel later echter keerde de bad boy van de balletwereld terug als danser. Eerst nam Igor Zelensky hem onder zijn hoede bij The Moscow Stanislavsky Ballet Company en op dit moment danst Sergei bij het Bayerisches Staatsballett in München, samen met zijn partner sterballerina Natalia Osipova.

Terug naar Hollywood

Maar film kriebelt al een tijd bij de danser. In 2014 was er al sprake van dat hij naar Hollywood zou gaan. Dat plan werd toen uitgesteld. Daarop kwam in 2016 de documentaire Dancer uit.

Twee nieuwe films

Maar nu gaat het echt gebeuren. Een rol in Murder on the Orient Express, een remake van regisseur Kenneth Branagh en de spionagefilm Red Sparrow. Even wat namen van medespelers noemen? Johnny Depp, Penelope Cruz, Michelle Pfeiffer en Judi Dench en in Red Sparrow Jennifer Lawrence. Dat zit alvast goed.

Wie gingen hem voor?

Andere beroemde balletdansers, ook uit het Oostblok, die op het grote doek als acteur doorbraken zijn natuurlijk Mikhail Baryshnikov (onder andere White Nights en Alexander Godunov (bekend van Witness). Actrices die ooit begonnen als danseres zijn onder andere Sarah Jessica Parker en Charlize Theron. En langer geleden had je bijvoorbeeld Audrey Hepburn (danste in Arnhem!).

Benieuwd

Of Sergei Polunin gaat dansen in de twee aanstaande films is nog even afwachten. Maar Hollywood heeft er alvast een opmerkelijke bad boy bij!

Wat denk jij: gaat het Hollywood-avontuur van Sergei lukken?


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.