Taking Flight: Madonna regisseert film over ballerina Michaela DePrince

Taking Flight is een verfilming van het gelijknamige boek van tweede soliste bij Het Nationale Ballet Michaela DePrince.

Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina. Dat is de volledige titel van het boek van ballerina Michaela DePrince. De titel geeft het ongelooflijke verhaal weer van de jonge danseres: hoe ze als weeskind de burgeroorlog van Sierra Leone ontvluchtte en haar droom om ballerina te worden wist te verwezenlijken bij Het Nationale Ballet.

Madonna en Michaela

Nu gaat Madonna het levensverhaal van Michaela verfilmen. Daar heeft ze goede redenen voor: de popster begon zelf als danseres en voelt een verbintenis met het lot van Michaela. Madonna adopteerde vier kinderen uit Malawi en is begaan met de mensenrechten in Afrikaanse landen. In 2008 produceerde ze de documentaire  I Am Because We Are, die de schrijnende situatie belicht in Malawi, waar een half miljoen kinderen vanwege aids of hiv hun ouders verloren. 

Het is niet de eerste keer dat Madonna regisseert. Eerder kwamen uit Filth and Wisdom, en W.E. een film over het controversiële huwelijk van Wallis Simpson en de Engelse koning Eduard VIII. Op dit moment werkt ze aan een verfilming van The Impossible Lives of Greta Wells. Er is nog geen datum bekend wanneer Taking Flight uitkomt.

Kijken naar Michaela DePrince

Intussen kun je de danskunsten van Michaela DePrince bewonderen bij Het Nationale Ballet. Of je kunt haar boek kopen (in het Nederlands bekend als Ze noemden me duivelskind). Wil je een interview van haar lezen met Danspubliek in 2011, toen ze nog relatief onbekend was, kijk dan hier.


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.