Winnaars Dans Publieksprijs en Dansfoto van het Jaar 2015

Na een spannende nominatieronde en een stemronde zijn de winnaars Dans Publieksprijs en Dansfoto van het Jaar 2015 bekend. Hier zijn de favoriete danser, choreografie en dansfoto van 2015. 

Winnaars Dans Publieksprijs en Dansfoto van het Jaar 2015

  • Choreografie 2015: Crazy Blues, Neel Verdoorn voor het Internationaal Danstheater
  • Danser 2015: Michael Sastrowitomo, Internationaal Danstheater
  • Dansfoto van het Jaar 2015: Alexander van der Linden

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de première van Danzón van Internationaal Danstheater op 7 maart 2016 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Verloop van de verkiezing

Voor de categorieën Danser 2015 en Choreografie 2015 vond in januari een publieke nominatieronde plaats. Daarna kon het publiek in februari stemmen op een shortlist van genomineerden. Bij de Dansfoto 2015 maakten Hans Hordijk, winnaar van de Dansfoto 2014, en meesterfotograaf Hans Gerritsen (zie zijn nieuwe boek Photocall) een selectie van ingezonden foto’s waar het publiek in februari ook op kon stemmen.

Het publiek dat zich uitsprak was dit jaar extra toegewijd: om te kunnen nomineren en te stemmen diende het € 1,35 te betalen. Opbrengsten daarvan gaan naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Een nieuw en uniek aspect van de verkiezing.

Enorme eindsprint

Het Internationaal Danstheater maakte een fenomenale eindsprint in de stemronde en is hiermee voor het tweede jaar op rij winnaar van de Dans Publieksprijs. Een indrukwekkende prestatie die getuigt van een enthousiast publiek en een loyale achterban.

Alle genomineerden

Bekijk meer informatie over Crazy Blues van Neel Verdoorn hier, over danser Michael Sastrowitomo hier en over fotograaf Alexander van der Linden en zijn winnende foto met danser Carl Refos hier. Je kunt alle genomineerden in de de categorieën Danser 2015 en Choreografie 2015 bekijken op de nominatiepagina.

Vijfde verkiezing

De Dans Publieksprijs werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. De Dansfoto van het Jaar-verkiezing beleefde dit jaar een tweede editie. Winnaars ontvingen een award, ontworpen door Flexicon. Winnaars van de vrijkaarten en gifts ontvingen per e-mail bericht.

Update 2 maart:

Internationaal Danstheater en Michael Sastrowitomo doen een victory dance op Instagram.

#greatful #happy #danspublieksprijs2015 #dancers #internationaaldanstheater #idt #idtdancers

A video posted by Michael Sastrowitomo (@michael_sastrowitomo) on

Update 8 maart:

Bekijk hier een verslag van de première en de prijsuitreiking 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.