21ste editie Nederlands Balletgala opgedragen aan Ted Brandsen

Het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 wordt dit jaar opgedragen aan Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet.

Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79

Tijdens de 21ste editie van het Nederlands Balletgala op maandagavond 19 november 2018 wordt Ted Brandsen geëerd voor zijn grote inzet en de wijze waarop hij Het Nationale Ballet heeft weten te plaatsen tussen de internationale top. 

Oprichters van Dansersfonds ’79, Alexandra Radius en Han Ebbelaar: “Door steeds de juiste keuzes te maken heeft Ted een nieuwe bloeiperiode van Het Nationale Ballet ingeluid. Het gezelschap is een wéreldgroep geworden, die naast het grote klassieke repertoire ook de hedendaagse danskunst blijft koesteren en inspireren.”

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) het gala bij.

Wat staat er op het programma?

Tijdens het Balletgala zijn onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet (Déjà Vu van Hans van Manen), Nederlands Dans Theater (Schubert van Sol León en Paul Lightfoot), Introdans (Lieder eines Fahrenden Gesellen van Jiří Kylián), Codarts Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam (duet uit TING! van Ed Wubbe). Het gala begint met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof. 

Over Dansersfonds ’79

Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Eigenlijk is het ‘Fonds van Han en Lex’ in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het ‘Fonds van de Nederlandse dansers’ en het fonds wil dat graag zo houden, het wil jong en bewezen talent blijven ondersteunen en eren, zo mogelijk nog vele jaren.

Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala. 

MEER INFORMATIE
 
(foto: Erwin Olaf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.