2FOLD van Samadhi Dance Company

Samadhi Dance Company gaat 11 december 2015 in première met de twee nieuwe live muziek- en dansvoorstellingen ‘Atma’ en ‘Gopika’. Samadhi werkt voor deze tweede editie van ‘2FOLD’ samen met de Russische zangeres Ananda Monet en de gerenommeerde modeontwerpster Mandali Mendrilla (Vogue, Tatler).

Het eerste deel van het tweeluik is een meeslepende, dynamische reis door het Oud Indiase epos ‘Mahabharata’, waarvoor choreografe Vraja Sundari Keilman zich liet inspireren door Ananda Monets cd ‘Inevitable Time’. Het tweede deel draagt de titel ‘Gopika’ en is een verfijnde en fragiele autobiografische dansvoorstelling, in samenwerking met modeontwerpster Mandali Mendrilla.

samadhi danceSamadhi Dance Company is een dansgezelschap dat bekend staat om de samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines en de innovatieve fusie van verschillende dansstijlen. Kennis van de eeuwenoude Indiase Veda’s wordt gecombineerd met westerse kunst- en danstechnieken. Samadhi Dance Company won in 2011 de Danspublieksprijs.

De premiere vindt plaats in de Meervaart in Amsterdam.

Kijk voor info en kaarten

Voorstelling gezien? Geef je beoordeling met sterren bovenaan dit artikel door, of laat een reactie achter onderaan de pagina.


Misschien ook interessant?


  1. Dit was een van de aller mooiste shows die we ooit zagen in dit genre. Alles was geweldig, de dansers de muziek, het licht, de zangeres. En het allerbelangrijkste…..de prachtige choreografie. Zo’n indrukwekkend mooie avond gehad, en we genieten nog steeds na. Top talenten, allemaal.

    Ellie Kuijken van Dorst /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.