Adrift van Franck Chartier en Gabriela Carrizo grijpt je ongetwijfeld naar de strot

Hoe laat je je overdonderen met dans? Ga vanaf 5 oktober naar Adrift: de complete Franck Chartier en Gabriela Carrizo-avond bij Nederlands Dans Theater. Met wereldpremière!

Peeping Tom

Franck Chartier en Gabriela Carrizo zijn bekend van het Belgische theatergezelschap Peeping Tom, dat ze in 2000 oprichtten. Hun theatrale werk sloeg in als een bom. Delen van de trilogie Vader (Franck Chartier) en Moeder (Gabriela Carrizo) waren ook in Nederland te zien. De voorstellingen waren direct een succes. In het voorjaar van 2019 komt overigens het laatste deel Kind uit.

Dans en theater bij Nederlands Dans Theater

Uniek is dat Nederlands Dans Theater de twee Belgische theater- en dansmakers uitnodigden werk te komen maken. Dat leverde in 2013 de voorstelling The missing door (Gabriela Carrizo) op en in 2015 The lost room (Franck Chartier). De pers was unaniem lovend.

Side B: Adrift

Beide danswerken komen nu terug in Adrift. Met daarbij een wereldpremière. Eigenlijk is de volledige naam van het programma Side B: Adrift, want het moet een tegenluik vormen van Side A: Split into One. Die voorstelling komt op 22 september uit met werk van Edward Clug, Medhi Walerski en Sol León & Paul Lightfoot. Adrift is in ieder geval iets om nu alvast naar uit te zien. 

Solide dans onder het theater

Chartier danste onder andere bij Béjart, Peljocaj en in een productie bij de Opéra van Parijs. De Argentijnse Carrizo danste bij onder andere Les Ballets C de la B. Ondanks of dankzij deze solide dansachtergrond grijpen ze sterk naar theater, met hallucinerende effecten. Het publiek wordt net zo hard door hen gegrepen, en bedwelmd.

Wanneer en waar te zien?

Adrift gaat op 5 oktober in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Daarna is het t/m 21 december in het land te zien. 

Tickets en speellijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*