Akram Khan terug met succesvolle voorstelling Kaash

De Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan maakte in 2002 zijn eerste groepswerk: Kaash. In januari 2016 keert Akram Khan terug met deze succesvolle voorstelling.

Kaash

Voor Kaash werkte Khan samen met componist Nitin Sawnhey en beeldend kunstenaar Anish Kapoor (wiens werk momenteel in het Rijksmuseum te aanschouwen is). Kapoor ontwierp voor Kaash een achterdoek met een zwart vierkant, dat als een Mark Rothko-schilderij lijkt te pulseren, uit te zetten en te krimpen, als een zwart gat.

Kaash (Hindi voor ‘wat als’) is een studie over energie en massa, tijd en ritme. Het is een fascinerende choreografische impressie van de kosmos, de plaats waar de Hindoe-goden huizen. Kaash wordt gedanst door Kristina Alleyne, Sadé Alleyne, Sung Hoon Kim, Nicola Monaco en Sarah Cerneaux.

“Een vuurwerk van beweging en klank. De dansers excelleren. Wat een intrigerende taal en fantastische beheersing!”, schreef de Volkskrant.

Akram Khan noemt zijn dans contemporary kathak: choreografieën waarin hij de traditionele kathak uitbreidt met westerse technieken. Komend seizoen (2016-2017) staat Akram Khan zelf voor het laatst op het podium met de voorstelling Until the LionsDeze voorstelling is in het kader van het Holland Festival te zien in de Gashouder in Amsterdam.

Speellijst 2016

23 jan De Warande,Turnhout


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.