Avond van de Balletmuziek: 5 redenen om het mee te maken

Op 4 november vindt in Koninklijk Theater Carré de eerste editie van de Avond van de Balletmuziek plaats. Wat hoor je, wie zie je en waarom wil je ernaartoe?

Avond van de Balletmuziek: ultieme beleving

Ooit weleens weg zitten dromen bij prachtige muziek tijdens een balletvoorstelling? Dan heb je nu een ultieme beleving bij de Avond van de Balletmuziek. Want je maakt het volgende mee.

  • Je hoort het Balletorkest. Dit toporkest is de vaste begeleider van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater en staat onder leiding van chef-dirigent Matthew Rowe. Maar liefst 45 musici vormen de vaste kern van het orkest dat in 1965 is opgericht. Hun missie: ultieme synergie bereiken tussen dans en muziek. Dat zal zeker lukken op de Avond van de Balletmuziek.
  • Je hoort de mooiste balletmuziekstukken, zoals het Zwanenmeer en de Notenkraker en andere hoogtepunten uit de balletmuziekliteratuur waaronder Coppélia, Romeo en Julia en de Vuurvogel. En de focus ligt nu op de muziek dus laat je meevoeren.
  • Je ziet dansers van Het Nationale Ballet, Scapino Ballet en Introdans. Een unieke combinatie van dansers van de beste gezelschappen van Nederland.
  • Je ziet Igone de Jongh. Maar niet als danseres: de charmante eerste soliste van Het Nationale Ballet presenteert de eerste Avond van de Balletmuziek. Hoe leuk is het dat iemand die zelf de klappen van de zweep als danseres kent, het publiek kan laten kennismaken met dat wat de dans draagt: balletmuziek.
  • Deze muzikale en dansante avond beleef je op een koninklijke plek: Koninklijk Theater Carré aan de Amstel in Amsterdam.

Igone de Jongh over de Avond van de Balletmuziek:

“Ik vind het geweldig om deze avond te mogen presenteren. Het wordt een avond vol prachtige muziek gecombineerd met dans op topniveau. Ik ben blij dat de muziek en het orkest, een belangrijk maar soms onderbelicht onderdeel van iedere choreografie en voorstelling, nu extra in de schijnwerpers staan.”

Dus doe jezelf of een ander deze avond cadeau!

Bestel kaarten

 

(foto bovenaan: Alique)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*