Reddingsdekens en avontuurlijk publiek bij dansfestival Moving Futures

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. Een eigenzinnige generatie trekt aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt.

[ratemypost-result]

Gouden reddingsdekens in Moving Futures

Neem Sophie Mayeux.

Sophie studeerde dans aan ArtEZ Dansacademie Arnhem en is momenteel verbonden aan het Junior Ballet van Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais. Ze maakt dans vanuit stemmingen en doet onderzoek naar fysieke beweging en naar objecten.

Van haar gaat Die Verwandlung, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, op 8 februari in première tijdens het Moving Futures Festival. De karakters van Die Verwandlung reizen door de tijd, duiken in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. Met gouden reddingsdekens weet Sophie je verbeelding te prikkelen.

Thema’s van nu

Maar er is nog veel meer.

Igor Vrebac test in het MeToo-tijdperk met zijn powervrouwen Inbal, Nina en Nicole in HEROES de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Judith Clijsters vraagt zich af hoeveel we in onze doorgedraaide fitnesscultuur van ons lichaam eisen. Piet Van Dycke & Annemijn Rijk richten zich in hun duet op de vandaag de dag zo aanwezige millenial-problematiek: het idee dat het leven altijd leuk moet zijn.

Choreopop van Jesús de Vega & Chai Blaq is een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips. Keren Rosenberg & Tony Markus Sacharias houden je een haarscherpe spiegel voor In de interdisciplinaire samenwerking Emotional Porn – Exhibition of the Self. Connor Schumacher stelt in Exhibition op de openingsavond de vraag: Hoe gaan we – in relatie tot elkaar – om met verwachtingen?

Met je neus er bovenop

Het Moving Futures dansfestival is met de vijfde editie geworteld geraakt in de diverse speelsteden en er wordt meer en meer avontuurlijk publiek bereikt. De aanpak van het verfrissende en veelzijdige programma met voorstellingen, installaties, films en feestjes zorgt ervoor dat je met je neus bovenop dans zit. In de bioscoop, midden in de winkelstraat (geen dansdrempels), op het podium en zelfs op de pont.

[ratemypost] KAARTEN EN INFORMATIE

 

(foto: Jochem Jurgens)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.