Ballet Blue(s) is genieten met De Dutch Don’t Dance Division

Ballet Blue(s) is een nieuw programma van het inventieve dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division. Choreografen en artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart staan garant voor een avond glunderend genieten van dans.

Ballet Blue(s) is de opvolger van Ballet Blanc. Dit keer geen witte kostuums en scènes uit de klassieke witte balletten, de nadruk ligt nu op blauw en de blues. Ballet Blue(s) is wel net als Ballet Blanc (recensie hier) een collageachtige voorstelling: allerlei korte stukken komen voorbij.

Wat zie je in Ballet Blue(s)?

Het eerste deel van de voorstelling is een reprise van Blauw Bloed, een choreografie van Thom Stuart (interview hier). Dansers verbeelden daarin op muziek van Graaf Unico Wilhelm van Wassenaer, de adel. Met het afpellen van de barokke kostuums verandert het vocabulaire van barokdans naar moderne dans. Het Rotterdams Dagblad schreef in 2002 na de première: ‘Blauw Bloed is een lust voor het oog en oor. Verrassingen, humor en een vleugje magie laten je drie kwartier niet los‘.

In het tweede deel zie je een intense solo over eenzaamheid tot liefdesduetten, korte humoristische moderne dans en spectaculaire, dynamische groepstukken. Dans in een diversiteit aan emoties en stijlen dus! 

Wie doen er mee?

Allereerst de dansers van De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD). Maar ook de dansers van De Dutch Junior Dance Division doen mee. Deze jonge talenten volgen een intensief ontwikkelingstraject dat hun carrièrekansen vergroot.

Beide gezelschappen zijn overigens sinds kort gehuisvest in een nieuwe locatie aan de De Gheijnstraat 51 in Den Haag. Daar vind je ook Holland Dance en de succesvolle choreograaf David Middendorp (bekend van onder andere America’s Got Talent en Blue Technology).

Naast choreografieën van artistiek leiders Stuart en Sprong worden ook stukken van gerenommeerde namen zoals Ton Simons en Marius Petipa opgevoerd. Diversiteit is ook terug te vinden in de muziek die wordt gebruikt: van Tchaikovsky tot Michael Bublé, Van Morrison en vele anderen. De kostuums worden verzorgd door Pamela Homoet (Scapino Ballet) en Ben Voorhaar (Karisma Costumes). Decor en lichtontwerp zijn van Reier Pos en Pink Steenvoorden (Einstein Design).

Voor wie is het geschikt?

Ballet Blue(s) is uitermate geschikt voor een breed publiek, jong en oud.

Speelperiode

Maart t/m eind april 2017.


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.