Ballet Russe een vindingrijk duet op de scheidslijn tussen house en ballet

Op 7 juni gaat Ballet Russe van Joseph Simon in première in Theater Rotterdam. Een duet op de scheidslijn tussen house en ballet.

Inspiratie in Ballet Russe

Als witte man die opgroeide in verschillende landen (third culture kid) en zichzelf verschillende danstalen heeft aangeleerd, bevraagt Joseph niet alleen de aantrekkingskracht van het exotische, maar ook wat exotisch is voor wie en waarom. Ballet Russe is geïnspireerd door Les Ballet Russes dat een eeuw geleden met exotische flair Parijs op zijn kop zette.

Over Joseph Simon

Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breakdance. Gedurende zijn studie aan ArtEZ onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Hij werkte samen met onder andere Alida Dors, Jochen Heckmann, Erik Kaiel en Jean-Guillaume Weis.

Ballet Fantasies

Zijn korte dansfilm Le Faune verscheen in 2018 als onderdeel van zijn Ballet Fantasies. In deze serie zet hij de technieken en codes van het klassieke ballet op alternatieve manieren in. Joseph onderzoekt of en hoe hij het klassieke ballet nogmaals kan transformeren en mee kan gaan met de tijdsgeest. Hij doet dit onder andere door het vermengen van ballet met elementen uit breaking, house, popping en dancehall. 

Ballet Russe is een nieuw hoofdstuk uit Joseph’s serie Ballet Fantasies.

25 jaar Dansateliers

Sinds 2015 werkt Joseph onder de vleugels van Dansateliers. Zijn Ballet Russe is dan ook op 7 en 8 juni te zien tijdens het best of-programma van het jubileumprogramma.

 

MEER INFO & TICKETS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.