Ballet Vlaanderen in Carré met Van Manen en Cherkaoui

Ballet Vlaanderen presenteert vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2016 in Koninklijk Theater Carré een programma met topchoreografen Van Manen en Cherkaoui. Van Manen/Cherkaoui dat in België juichende kritieken kreeg, bestaat uit vier werken: Four Schumann Pieces en Solo van Hans van Manen en Faun en Fall van Sidi Larbi Cherkaoui. 

Van Manen/Cherkaoui

Ze zijn van verschillende generaties en schrijven elk hun persoonlijke danstaal, maar hebben toch veel gemeen. De emotie en de lading worden bij Hans van Manen (1932) en Sidi Larbi Cherkaoui (1976) gedragen door de beweging. Er is geen verhaal, maar de toeschouwer begrijpt wat er gaande is.

Van Manen creëerde Solo (1997) op Bachs Vioolpartita voor drie dansers. In zes minuten wisselen dansers elkaars solo af en vertonen zij hun kunsten aan het publiek. In Four Schumann Pieces (1975) zet Van Manen een mannelijke solist centraal, die als het ware geschaduwd wordt door vijf paren die zijn verlangens en melancholie belichamen.

Sidi Larbi Cherkaoui is de nieuwe artistiek directeur van Ballet Vlaanderen. Hij geeft in Faun een alternatieve kijk op de mythische solo van Vaslav Nijinsky op muziek van Claude Debussy. Het programma Van Manen/Cherkaoui sluit af met Fall, een nieuw werk van Cherkaoui op muziek van Arvo Pärt, dat na de Vlaamse wereldpremière juichend werd ontvangen.

Boek tickets voor de voorstelling Van Manen/Cherkaoui van Ballet Vlaanderen

Van Manen/Cherkaoui gezien? Geef jouw sterren door!


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.