Nieuwe voorstelling Bliss van SHIFFT is akelig relevant

Wanneer zijn we online en wanneer offline, en belangrijker, wanneer zijn we echt hier en wanneer niet? Daar gaat Bliss, de nieuwe voorstelling van Jasper van Luijk over.

‘To be or not to be?’

Shakespeare is akelig relevant. Hoe echt zijn onze digitale vriendschappen en hoe afhankelijk zijn wij van alle informatie die we consumeren? Tegenwoordig zijn we allemaal journalist, fotograaf én follower. In Bliss staat onze verslaving aan informatie centraal. Een groep mensen deelt de wens zich te onttrekken aan de digitale samenleving en kiest ervoor om off-grid te gaan. Live elektronische muziek, gesproken tekst en dans vermengen zich tot een uniek geheel.

Lees verder onder de video

Bliss van SHIFFT

Bliss is een productie van het nieuwe dansgezelschap SHIFFT dat choreograaf Jasper van Luijk oprichtte. De voorstelling is een coproductie met De Nieuwe Oost en De Coproducers. 

Over Jasper van Luijk

Jasper van Luijk (1987) studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Voor het kleine festival Voorjaarsontwaken 2011 nodigde Korzo hem uit werk te maken. Dat sloeg aan. Sindsdien maakt hij producties bij verschillende danshuizen- en gezelschappen: onder andere De Nieuwe Oost, Het Huis Utrecht, MAAStd en Korzo producties.

Lees hier een recensie van Danspubliek over Happily Ever After, dat hij recent voor MAAStd maakte.

MEER INFORMATIE
 
 
Foto boven: Menno van der Meulen

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.