Blue Technology: fascinerende fusie tussen dans en drones

Dansgezelschap Another Kind of Blue, met choreograaf David Middendorp, brengt dans en technologie op fascinerende wijze samen in Blue Technology. De voorstelling is na het succes van de tournee in 2015 nu opnieuw te zien in de theaters.

David Middendorp werd in 2014 in een klap wereldberoemd met zijn choreografie Blue Journey. Hij haalde de Top 12 van het programma America’s Got Talent en de jury was naar eigen zeggen ‘Middendorphed’. David betoverde miljoenen kijkers met zijn choreografieën. De internationale focus breidde uit met zijn stormachtige deelname aan Britain’s Got Talent, waar hij dit jaar (2016) de halve finale haalde. Maar ook in Nederland had Middendorp al meerdere hit-voorstellingen, op De Parade, Oerol en Lowlands. En nu breekt hij door met zijn voorstelling Blue Technology.

Over Blue Technology: de voorstelling

Technologie maakt ons steeds sneller, sterker, mooier en slimmer. Maar kunnen wij wel omgaan met zoveel macht? In Blue Technology maakt David Middendorp opnieuw gebruik van de verbluffende mogelijkheden van de nieuwste technologieën. Hij dompelt je onder in het spanningsveld tussen mens en zijn moderne omgeving. Zo zie je een duet tussen twee dansers en twee drones, een meisje met een blauwe schaduw, projecties en animaties.

Wat vindt de choreograaf er zelf van?

Middendorp over zijn laatste voorstelling: ‘Dans wordt veelal geassocieerd met de pure uiting van emotie en menselijkheid. Technologie daarentegen met koud en emotieloos. De combinatie ervan vind ik juist interessant. Het zijn twee tegenpolen, maar beiden overlappen elkaar door de creativiteit die eraan ten grondslag ligt.’ Danseres Madeline Harms: ‘Ik ontdekte in Blue Technology een nieuwe en fascinerende manier om met dans om te gaan’.

Speellijst

Blue Technology is van 4 oktober en 16 december 2016 te zien in grote theaters door heel Nederland.

Bekijk de speellijst

 

Voor meer informatie zie: www.anotherkindofblue.nl

(Headerfoto: Pieter-Henk van Wijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.