Wat laat Bolshoi Ballet in Pathé zien in 2016-2017

Pathé vertoont het komende seizoen 2016-2017 maar liefst zeven producties van het beroemde Bolshoi Ballet. Dat betekent live genieten op een groot scherm (bij vier producties), in de luxe van een bioscoopstoel, en als je wilt met popcorn en een drankje. En dat in elf steden: Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Zaandam. 

Welke producties kun je in Pathé zien?

zo 16 okt 2016: THE GOLDEN AGE (live)
In een badplaats brengen dansers, bandieten en onbezorgde jongeren hun avonden door in het variététheater. De jonge visser Boris wordt er verliefd op Rita. Zij is een beeldschone danseres, maar ook de vriendin van een lokale gangster. The Golden Age is een originele show met swingende jazzmuziek die een satirische kijk geeft op Europa in de bruisende jaren twintig.

zo 6 nov 2016: THE BRIGHT STREAM (registratie)
Tijdens een oogstfestival wordt een ballerina van een reizend dansgezelschap herenigd met haar jeugdvriendin Zina. Om Zina’s overspelige echtgenoot een lesje te leren besluit Zina, de ballerina en de man van de ballerina een avondje van rol te ruilen. Het Bolshoi Ballet fonkelt van plezier en levenslust bij deze briljante choreografie van Ratmansky.

zo 18 dec 2016: NUTCRACKER (registratie)
Kerstmis zou niet compleet zijn zonder dit betoverende verhaal. Op kerstavond verandert de houten pop van Marie in een knappe prins die haar meeneemt op een magische reis. Maar voordat ze vertrekken moeten ze het opnemen tegen de muizenkoning die Marie bedreigt met zijn leger. Een prachtige productie van Joeri Grigorovitsj in een magisch winterwonderland.

zo 22 jan 2017: THE SLEEPING BEAUTY (live)
Klassiek ballet in zijn zuiverste vorm. Door de prachtige decors en kostuums beleeft u het sprookje van Perrault zoals u het nog nooit hebt gezien. Op haar zestiende verjaardag valt de mooie prinses Aurora door de vloek van de gemene Carabosse in een diepe slaap van honderd jaar. Alleen de kus van een prins kan haar wakker maken.

zo 5 feb 2017: SWAN LAKE (registratie)
Op de maanverlichte oever van een mysterieus meer ontmoet prins Siegfried de betoverde zwanenvrouw Odette. Volledig in de ban van haar schoonheid zweert hij haar eeuwige trouw. Maar de prins beseft te laat dat het lot andere plannen met hem heeft. Prima ballerina Svetlana Zacharova schittert als Odette naast Denis Rodkin als de sterke en gevoelige Siegfried.

zo 19 mrt 2017: A CONTEMPORARY EVENING (live)
Voor één avond gaat het Bolshoi Ballet een gedurfde uitdaging aan met Frank Bridge Variations van Hans van Manen, Short Time Together (foto boven) van Sol León en Paul Lightfoot en Russian Seasons van Alexei Ratmansky. Deze unieke ontmoeting van de beste dansers met beste choreografen ter wereld belooft een unieke combinatie van schoonheid, intensiteit en scherpzinnigheid.

zo 9 apr 2017: A HERO OF OUR TIME (live)
De jonge officier Petsjorin gaat op reis door het Kaukasusgebergte, waarbij hij zich laat leiden door zijn gepassioneerde ontmoetingen. Ontgoocheld en roekeloos doet hij zichzelf en de vrouwen om hem heen pijn. Deze nieuwe productie van Joeri Possochov is een poëtische reis die alleen wordt opgevoerd in het Bolshoi Theatre en straks dus ook bij Pathé te zien is.

Tickets zijn te koop via de website van Pathé en aan de kassa’s van de bioscopen.


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.