COURAGE van Conny Janssen Danst deze zomer in Ferro Dome

COURAGE heet de nieuwe locatievoorstelling van Conny Janssen Danst die vanaf 16 juni in première gaat. In de Ferro Dome in Rotterdam: een immens ronde ruimte waar geen begin en geen einde is.

COURAGE van Conny Janssen Danst in Ferro Dome

In de Ferro Dome bevinden dertien dansers én de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink zich in een arena, omsloten door het publiek. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel als het ware sturen. Teussink componeert voor de locatievoorstelling nieuwe muziek, een soundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs.

[Tweet “NO LANGUAGE: WE DANSEN IN ELKE TAAL”]

Conny Janssen Over COURAGE

‘Deze voorstelling gaat over de kracht van de verbeelding, de rijkdom aan fantasie zoals kinderen die nog hebben. Over het transformeren van het onbekende naar iets vertrouwds, waarbij een kale vlakte wordt omgetoverd tot leefbare grond’, aldus Conny Janssen. De choreografe is een kei in het maken van locatievoorstellingen, zoals in de Onderzeebootloods (2014), de RET Tramremise in Hillegersberg (2012), op het dak van de Hofbogen (2010) en de Van Nelle Ontwerpfabriek (2007).

Conny Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed.

Informatie over de locatievoorstelling in Rotterdam

De locatievoorstelling COURAGE is te zien van 16 juni t/m 10 juli 2016 aan de Keileweg 25 in Rotterdam.  Kaarten kun je hier boeken via de Rotterdamse Schouwburg. COURAGE wordt in alle opzichten een totaalbelevenis met dans, live muziek en randprogrammering. Net als voorgaande jaren kan er voorafgaand aan de voorstelling op locatie gedineerd worden.

Over de Ferro Dome

De Ferro Dome is een gashouder, zoals ook de bekende Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam, maar dan groter. De capaciteit is als die van de Heineken Music Hall: 6.000 man publiek. Het is een lang gekoesterde wens van Conny Janssen om hier een productie te maken.

Conny Janssen won diverse prijzen. Bekijk ook een interview met Conny voor Danspubliek door Annemieke Figee.

(foto: Raymond de Vries)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.