Creatures verbluffend dansspektakel ISH en Het Balletorkest in Westergasfabriek

Vanaf 14 mei 2016 is Creatures van dansgezelschap ISH en Het Balletorkest te zien in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wat kun je ervan verwachten?

Creatures van ISH en Het Balletorkest

Het Amsterdamse dansgezelschap ISH staat al jaren garant voor een spannende combinatie van hiphop, breakdance en acrobatiek. Voeg daar het klassieke symfonieorkest Het Balletorkest aan toe en je hebt een unieke combinatie. De musici maken op het podium zelfs deel uit van de choreografie.

Waar gaar Creatures over?

Creatures vertelt het bijzondere verhaal van twee wezens die verliefd raken tijdens het ontstaan van de aarde. Ze verliezen elkaar uit het oog en starten een avontuurlijke zoektocht, tot aan de verste uithoeken van de planeet. Verwacht een dansreis van hiphop, acrobatiek en klassieke muziek langs natuurfenomenen. En de voorstelling is met name een familievoorstelling, je kunt er dus met het hele gezin naartoe. Afgaande op eerdere producties van ISH zul je ook als volwassene niet indutten op je stoel.

Wanneer speelt het?

Creatures gaat op 14 mei 2016 in première en is tot en met 22 mei te zien in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en het is voor iedereen een mooie kennismaking met hiphop, acrobatiek en klassieke muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ntk.nl

Combinatie ISH en Het Balletorkest

Eerder maakten ISH en de Junior Company van Het Nationale Ballet het succesvolle Narnia (genomineerd voor Dans Publieksprijs 2015). Creatures belooft dus net zo succesvol te zijn. Want het is één bundeling van creativiteit. ISH brengt al 15 jaar theatervoorstellingen met verschillende stijlen: van beat box tot opera en van breakdance tot ballet. Deze ‘cross-over’ is vanaf dag één de artistieke handtekening van artistiek leider Marco Gerris. Het Balletorkest begeleidt standaard topdansgezelschappen Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. Het orkest won dit jaar samen met Orkater vier Musical Awards voor de familievoorstelling De Terugkeer van Hans & Grietje.

Speellijst

za 14 mei 2016 16:00
Westergasfabriek, Amsterdam
za 14 mei 2016 20:00
Westergasfabriek, Amsterdam Première
zo 15 mei 2016 13:30
Westergasfabriek, Amsterdam
zo 15 mei 2016 16:00
Westergasfabriek, Amsterdam
za 21 mei 2016 16:00
Westergasfabriek, Amsterdam
za 21 mei 2016 19:30
Westergasfabriek, Amsterdam
zo 22 mei 2016 13:30
Westergasfabriek, Amsterdam
zo 22 mei 2016 16:00
Westergasfabriek, Amsterdam

(foto boven: Studio Breed)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*