Dance Roads festival strijkt neer in Arnhem

Op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2016 is in Stadstheater Arnhem het internationale moderne dans-festival Dance Roads te zien. Met werken van choreografen uit Italië, Groot-Brittannië, Roemenië, Frankrijk en Nederland.

Dance Roads biedt kansen

Aanstormende dansers en choreografen krijgen met tweejaarlijks dansfestival Dance Roads de mogelijkheid om binnen vijf weken in vijf steden hun werk te presenteren. Dance Roads reist langs Montreal, Bordeaux, Cardiff, Turijn en Arnhem.

Dance Roads bestaat in 2016 alweer 26 jaar en is eigenlijk een Europees netwerk dat jonge makers kansen biedt door te breken op internationale podia. Het festival is een speerpunt van het netwerk. Tijdens het festival zijn korte werken te zien, kun je workshops volgen, en vinden er discussiebijeenkomsten plaats.

Van wie kun je werk zien tijdens Dance Roads 2016?

Yonder – Jasper van Luijk (NL)
Yonder is een danssolo die gedanst wordt door Jefta Tanate. Tijdens de dans wordt er een extra dimensie toegevoegd in de vorm van een lichtinstallatie. Het is een werk dat een onvermijdelijke relatie weergeeft tussen mens en tijd.

Of the earth, of where I came – Gwyn Emberton (UK)
Deze solo is geïnspireerd op het gedicht ‘Fern Hill’ van Dylan Thomas. Het stuk wordt gedanst door Albert Garcia en laat duidelijk de worsteling zien tussen het menselijke op aarde, en de strijd die hij met zichzelf aangaat door de verstrijking van de tijd.

Layers – Christina Lilienfeld (RO)
De voorstelling Layers gaat over kwetsbaarheid en het gevecht om in een emotionele ziel terecht te komen. Het is een doorlopende dialoog tussen geluid, gevoel en beweging.

Qui, Ora – Claudia Catarzi (IT)
Qui, Ora is een zoektocht naar hoe een menselijk lichaam reageert op omstandigheden op het toneel die worden veroorzaakt door ruimte, kostuums, geluiden en het publiek.

Nœuds (Knots) – Compagnie Adéquate (FR)
Choreografen Lucie Augeai en David Gernez brengen een werk dat gaat over een eeuwige zoektocht naar het andere geslacht. Een duet tussen man en vrouw waar aanraking, spanning en relaties tot elkaar tastbaar worden.

Extra

Het danscollectief Arnhemse Meisjes geeft met Contact Gonzo (Japan) een unieke preview van een optreden dat plaats zal vinden tijdens het Sonsbeek Festival.

Lees hier meer informatie over Dance Roads

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.