Dans als tussenstop bij Korzo

De plannen van het productiehuis van Korzo voor 2019-2020 zijn bekend. Opvallend is de avondvullende voorstelling Bitcrusher van Wubkje Kuindersma. 

Overzicht 2019-2020

‘Korzo is geen eindstation, maar een tussenstop.’ Een bijzonder dansseizoen komt eraan bij Korzo; het eerste onder leiding van algemeen directeur Gemma Jelier en artistiek leider van het productiehuis Stacz Wilhelm. Een herneming van Summa van Samir Calixto, ondersteuning van choreografen van werk in binnen- en buitenland, en nieuwe producties met daarin de volgende namen.

Ryan Djojokarso

In samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam, Zuiderstrandtheater en Korzo maakt Ryan Djojokarso de grote zaalvoorstelling LIBI (première 14 september). Via een storm aan herinneringen worden de migratieverhalen van Surinamers naar het toneel gebracht. Van het opgroeien in Suriname tot het besluit te emigreren, de reis, de aankomst, de heimwee, het aarden, het gemis.

Antonin Comestaz

Multitalent is door Nederlands Dans Theater en Korzo uitgekozen voor het gezamenlijke talentontwikkelingstraject waarin choreografen een eigen avondvullende productie mogen maken. Het licht absurdistische For all we know gaat op 23 januari in première als een van de openingsvoorstellingen van het Holland Dance Festival.

Wubkje Kuindersma

De naam Wubkje Kuindersma zingt rond in de Nederlandse danswereld. Ook in het buitenland wordt ze veelvuldig gevraagd door gerenommeerde gezelschappen. Voor haar eerste avondvullende voorstelling gaat ze een samenwerking aan met Anthony Fiumara, een gevierd componist in de Nederlandse nieuwe muziek. Bitcrusher gaat over de verpixeling van de wereld (première 10 april).

Shailesh Bahoran

Shailesh Bahoran rekt de grenzen van de urban dans op vanuit een bezinning op zijn Hindoestaanse roots. Binnen het India Dans Festival gaat zijn nieuwe voorstelling Shakti in première (mei 2020), met een volledig vrouwelijke cast, als tegenhanger van het succesvolle Aghori.

DansClick

Werk van Sarada Sarita, Christiaan De Donder en Sedrig Verwoert is te zien tijdens de tournee van DansClick. Een aantal dansfestivals worden opnieuw georganiseerd: het India Dans Festival (ditmaal in mei 2020), het Haagse dansplatform Here we live and now in samenwerking met NDT (november 2019) en het interdisciplinaire Voorjaarsontwaken voor aanstormend talent (maart 2020).

MEER INFORMATIE

 

Foto: Thomas Lenden

 


Misschien ook interessant?