Een hofdans, een paringsdans, een compositie voor een man en een vrouw

Vanaf 2 april 2019 is het dansduet 4: STILL LIFE van Nicole Beutler terug te zien in tien theaters. Man en vrouw verbonden vanuit gelijkheid en kracht.

Dansduet 4: STILL LIFE

Al eeuwenlang draaien mannen en vrouwen om elkaar heen, op zoek naar een verbinding vanuit balans, gelijkheid en kracht. Choreografe Nicole Beutler vroeg zich af hoe we dat eigenlijk aanpakken. Voor de voorstelling 4: STILL LIFE (2013) onderzocht ze dansrituelen uit de geschiedenis en maakte hiervan een fascinerende compositie over de ontmoeting tussen man en vrouw. Aftasten en toenaderen, samenkomen, versmelten en loslaten.

Mechanisch ballet

4: STILL LIFE is een compositie voor een man (Benjamin Kahn) en een vrouw (Marjolein Vogels). Geïnspireerd door Bauhaus creëert Beutler een ‘mechanisch ballet’ waarin cirkels, vierkanten en driehoeken de leidraad vormen voor een bijzondere dialoog tussen lichamen, objecten, ruimte en licht.

Nummers

Eén van de grote inspiratiebronnen voor deze voorstelling was dan ook de Bauhaus beeldende kunstbeweging uit het begin van de 20e eeuw. Nu is 2019 bovendien het jaar dat 100 jaar Bauhaus gevierd wordt, en dat niet alleen. In 2019 maakt Nicole Beutler al twintig jaar werk voor theater en bestaat het gezelschap Nicole Beutler Projects tien jaar.

Nicole wordt dit jaar ook nog eens vijftig jaar oud. Met de publicatie van een oeuvreboek wordt het werk van tien jaar Nicole Beutler Projects verzameld en geduid. 

Credits

Concept en choreografie: Nicole Beutler
Performers: Marjolein Vogels, Benjamin Kahn
Understudy: Rob Polmann
Foto: Anja Beutler

INFO & KAARTEN

 


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.