Een wereld van uitersten in het nieuwe Ballet Black & White

Het nieuwe programma Ballet Black & White van De Dutch Junior Dance Division raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw en wereldpremières.

Een nieuwe voorstelling

In 2016 had je Ballet Blanc (recensie hier) en in 2017 toerde De Dutch Junior Dance Division met het programma Ballet Blue(s) door het land. Vanaf 19 februari dit jaar komt Ballet Black & White van het Haagse dansgezelschap uit. Het belooft wederom een toegankelijke balletvoorstelling te zijn, dit keer met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan.

Ballet Black & White

Na het succes van de winterproductie Alice in Winter Wonderland is het nu tijd voor Black & White. In de balletwereld is zwart en wit vaak een thema. Denk aan Noir et Blanc (Suite en blanc) van Serge Lifar, de vernieuwende balletten van George Balanchine of de zwart-witperiode van Jiří Kylián. Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart een nieuwe wereld van uitersten.

Credits:

Dansers: De Dutch Junior Dance Division
Choreografieën: Rinus Sprong, Thom Stuart, Nils Christe, Ed Wubbe, Marius Petipa, Armando Navarro

Foto: Studio Oostrum

BESTEL KAARTEN

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.