Grenzen vervagen in Flirt with Reality van David Middendorp

Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme. Flirt with Reality van David Middendorp maakt het allemaal op een bijzondere manier mogelijk.

Flirt with Reality

In Flirt with Reality laat choreograaf en maker David Middendorp zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld. Technologische innovatie brengt zowel vooruitgang als wrijving in onze wereld. De mens met zijn verbeeldingskracht en emotie staat recht tegenover koude en emotieloze technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones.

Spannende mix

Flirt with Reality (vanaf najaar 2018 te zien) belooft een spannende mix van moderne dans en technologie te worden. David Middendorp staat erom bekend op speelse wijze te onderzoeken hoe technologie steeds meer deel uitmaakt van ons leven. Zo boekte hij grote successen met eerdere programma’s als Blue Technology en SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS, en brak hij door met optredens tijdens America’s Got Talent en Britain’s Got Talent.

David Middendorp

Na zijn eerste choreografieën Breadpiece en Dreamsketch maakte David Middendorp onder de vleugels van Korzo producties verschillende voorstellingen die opvielen door de ingenieuze mix van dans en technologie. Zijn werk was te zien op festivals als Lowlands, de Parade en Oerol. Met het oprichten van Stichting Another Kind of Blue zette Middendorp zijn eerste stappen als zelfstandig choreograaf.

‘Mijn werk is vaak een mix van dans en multimedia. Ik hou van het gebruik van animaties, omdat ik erin geloof dat het eraan kan bijdragen de kijker mee te nemen naar de wereld die ik creëer.’

Speelperiode Flirt with Reality: Oktober 2018 – Januari 2019
Duur: +/- 90 minuten (inclusief pauze)


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.