HandsON toont het onderbewuste van Trump, Merkel en Macron in tien reusachtige vingers

Handbewegingen van wereldleiders als Trump, Merkel en Macron vormen de inspiratie in de nieuwste voorstelling HandsON van choreograaf David Middendorp.

Over HandsON

De dynamiek van die handbewegingen van wereldleiders zijn het uitgangspunt voor de dansers. Zij bewegen mee en laten zich kooien door de tien reusachtige vingers. De bewegingen drukken het onderbewuste van die leiders uit.

“Toen ik naar die politici keek op YouTube, heb ik het geluid uitgezet. De bewegingen van Trump vielen me op. Zijn gebaren zijn groots en kinderlijk ongecoördineerd. Merkel daarentegen beweegt gepolijst, klein, simpel en bedacht met haar handen. Zelfs een vuist van Merkel is ingehouden. Macron heeft meer een mediterrane manier van bewegen. Hij praat veel met zijn handen, is dynamisch en bewuster van zijn houdingen dan Trump, maar niet zo gecontroleerd als Merkel.”, aldus David Middendorp.

Virtual Reality

Door de versoepelingen die per 1 juli ingaan, kan Another Kind of Blue deze VR ervaring aanbieden aan de theaters. Publiek bezoekt HandsON in kleine groepen en zakt vanuit de comfortabele stoel in het theater de magische wereld van David Middendorp en zijn dansers in. De VR voorstelling is een coproductie met de Nederlandse Dansdagen en gaat daar in première in oktober 2020 en aansluitend op tournee.

Another Kind of Blue

Onder de naam Another Kind of Blue presenteert choreograaf David Middendorp zijn werk. Dit is de afgelopen jaren te zien geweest op theaterpodia, maar ook op festivals als Lowlands en Oerol. Hij kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Met zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie biedt David Middendorp in zijn werk een inspirerende totaalbeleving.

MEER INFORMATIE