I know laat in woorden én bewegingen zien wat wij vanuit ons diepste gevoel écht weten

Bill T. Jones, associate artist van het Holland Festival, doet een energieke uitnodiging aan het publiek: laat in een video weten wat je weet, vanuit je diepste gevoel en volste overtuiging.

Necessity is the mother of invention

Waarom deze uitnodiging? De voorstelling Deep Blue Sea zou op het festival honderd mensen uit de lokale gemeenschap samen laten dansen op hetzelfde podium. Totdat corona opdook en het Holland Festival online ging. De samenbundeling van mensen vindt nu plaats in een visuele mozaïek van videokunstenaar Ruben van Leer.

I know

Iedereen, jij dus ook, kan een video uploaden. Nu heeft elke dansliefhebber al talloze huiskamers op een scherm voorbij zien komen tijdens de pandemie. Hier is echter de gedachte dat de woorden en gebaren van al die individuen bevestiging bieden van een groter, gezamenlijk weten. Een egodocument van ons allen.

Upload jouw video

Je kunt jouw ‘weten’ uitleggen met dans, tekst en gebaren. Je ziet dan ook mooie inzendingen op het nieuw ontwikkelde platform. Vanaf een matje, je tuin, het park, je woonkamer, kun je aan de wereld in deze gefragmenteerde tijden uitdragen wat jij weet. (Uploaden kan tot 21 juni!)

Zoals bijvoorbeeld:

Een getergde Claron McFadden: ‘I know that fear is a powerful emotion’.

Isabel Van Hauwen (terwijl ze nee schudt): ‘I know myself’.

Een tapdansende Marije Nie: ‘I know it’s the space in between’.

Vinson Fraley, voor een huilend portret: ‘I know how easily things can fall apart’.

UPLOAD YOUR VIDEO

 


Misschien ook interessant?